R. A. Salvatore: A klónok támadása (Star Wars II.)

Címkék

Kíváncsi vagyok, ki fogja a következő részt megírni. Az előzőt ugye Terry Brooks vetette papírra, aki a Shannara ciklusáról híres, Salvatore pedig megalkotta Drizzt és Cadderly alakját. Szóval azon gondolkodom, ki lesz a soros fantasy szerző, aki majd lefordítja az olvasóknak Lucas vízióját.

Az első részt felfokozott izgalommal várta az egész világ (köszönhetően a globalizációnak), ami aztán a premier után átváltott csalódottságba. Egy másik történetet vártuk, jobb forgatókönyvvel, emlékezetesebb figurákkal. A fenntartások ellenére a film hatalmasat kaszált, de mindenki számára nyilvánvaló, a második rész sikeréhez ennél jóval többre van szükség. A filmet még &#8211 érthető okok miatt ugyebár &#8211 nem láttam, de a könyvet már volt szerencsém elolvasni.

Immár tíz éve annak, hogy a gyerek Skywalker elhagyja bolygóját, és Jediként új életet kezd. Obi-van Kenobi tanítványaként azóta számtalan küldetésben igyekszik fenntartani a Köztársaság békéjét. Az ő és társai erőfeszítései ellenére tovább romlik az általános helyzet. Az egyre inkább bürokratikus rendszerré váló demokráciát mind több bolygó hagyja el, erősítve az elszakadáspártiak táborát.
Válaszul a keményvonalas szenátorok állandó hadsereg felállítását követelik, hogy aztán erővel érvényesítsék akaratukat a lázadozókkal szemben. Ez a nem túl demokratikus elképzelés sokak ellenvéleményével találkozik, akik közül a legismertebb a Naboo bolygó volt királynője: Padmé Amidala. A feszült helyzetben merényletet kísérelnek meg ellene, és mivel további próbálkozások várhatók, a Jedi Tanács testőrként Obi-vant küldi a politikusnő mellé. Egy hű tanítványnak pedig mindig a mestere mellett van a helye.

Kellemes feladat ez Skywalker számára, hiszen titkon állandóan a hercegnőről álmodozik &#8211 reménytelenül szerelmes belé. Érzelmei tisztázására pont jókor jön a hetekig tartó szoros együttlét. Miközben apránként kialakul valami a fiatalok között, Obi-van újabb összeesküvés nyomára bukkan.

Végezetül: Érdekes volt úgy olvasni a regényt, hogy tulajdonképpen már ismerjük a végeredményt. Hiszen Anakin Skywalker későbbi pályafutása (Darth Vaderként) nem számít titoknak. Az elsőnél érezhetően mozgalmasabbra sikeredett a folytatás. Már csak az a kérdés, mennyire sikerült mindezt a mozivásznon is ábrázolni.

Aquila Könyvkiadó (2002)
Ára: 1998 Ft

Utolsó hozzászólások   [Ugrás a fórumhoz]

    Hamlet

    2002-05-06 10:01:24

    Hogy legyen pozitív hozzászólás:

    én már nagyon várom a május 16-át, a könyvet pedig csak utána fogom elolvasni. :D

     

    Az azért elgondolkodtató, hogy a II. Epizód főgonosza két fénykarddal harcol - és salvatore ír a forgatókönyvből regényt :D

    és Darth Sidiouds legújabb halálraítélt tanítványát csak Darth Do'Urdennek hívom! :)

     

    Hamlet



    Hamlet

    2002-05-06 10:05:26

    amit elgépeltem: "és" helyett "én", "Sidiouds" helyett "Sidious"

    salvatore neve direkt van kicsivel, nem rágott elég gittet...

    Sose felejtem el a hentelések leírását: "Drizzt újabb halálos nyílvesszőt repített ellenfelébe... Wulfgar pedig csak KALAPÁLT..."



    Tomasso

    2002-05-10 21:06:51

    Ez a max. mínusz!? Csak kipróbáltam! :-))))))))



    Alyr_Arkhon

    2002-05-12 13:03:08

    Salvatore az egyik legjobb író!? No offense meant Panicboy, de eddig milyen íróktól olvastál? Ez azért kicsit durva... :D



    Knight

    2002-05-14 17:09:20

    En olvastam mar Salvatore regenyeit (en is a Drizzt "eletet") es en teljesen meg vagyok elegedve vele.Nagyon jo iro.(erre a kalapalos szovegre en is emlexem:-))De ettol fuggetlenul ha a tortenet ami Lucas fejebol kipattan szar akkor o se tud (es nem is fog) szepiteni rajta.

    Egyebkent en is varom mar hogy lathassam.De azert nem olyan katasztrofikus a helyzet (igy az EPISODE I. utan se) hogy brazil szappanoperakhoz hasonlitgassuk,meg halalhorgest emlegessunk (Biohazard).




belépés jelentkezz be    

Back to top button