Szellemtörténetek

Címkék

Világ életemben vonzódtam a szellemtörténetekhez. Ezért tülekedtem, hogy Cromwel előtt érjek oda a szóban forgó könyvecskéhez. Ami nagyjából kilencven, állítólag a valóságban is megtörtént, a szellemek létezését bizonyító esetet tesz közzé. A könyv szerzője szerint a történetek nem kitaláltak, de bevallom őszintén, ezen állítás igazáról nem vagyok teljesen meggyőződve. Pedig hiszek abban, hogy vannak szellemek, akik vagy amik itt járkálnak közöttünk, csak túlságosan el vagyunk foglalva saját magunkkal, ezért nem vesszük észre őket.

De térjünk vissza a könyvre. A rövid bevezető után a jelenségek jól áttekinthető csoportosítása következik. Eszerint:
&#8211 vannak olyan szellemek, amelyek korábban megtörtént dolgokat játszanak el újra és újra (újrajátszás vagy visszajátszás vagy feljegyzés)
&#8211 vannak olyan esetek, amikor egy hellyel vagy egy tárggyal kapcsolatban a megfigyelőnek fura érzése támad (jelenlét)
&#8211 vannak olyan szellemek, amik bizonyos személyek jelenlétében törnek-zúznak, jobb esetben csak tárgyakat mozdítanak el a helyükről (kopogó szellem)
&#8211 vannak olyan szellemek, akik vagy üzenetet hoznak, vagy valamiféle módon megpróbálnak kapcsolatba lépni a célszeméllyel (interaktív szellemek)
&#8211 vannak olyan esetek, amikor valaki másik időben találja magát (időkiesés)
&#8211 vannak úgynevezett élő szellemek (alakmás, hasonmás, vardoger)

A könyv következő néhány oldalán a fentebb felsoroltak vannak kicsit bővebben kifejtve, majd elkezdődnek az esetleírások. Akadnak mindenféle időből és helyszínről származó példák, melyek (ha feltételezem, hogy nem csupán egy rettentően unatkozó ember kitalálmányai) azt bizonyítják, hogy számtalan, a paranormális jelenségekre érzékeny ember él vagy élt a világban. Ha valaki kíváncsi további részletekre, az alábbi címen tehet szert rájuk: joszoveg@euroweb.hu.
Bár a könyv nem egy, a teljesség igényével készült tanulmány, a benne olvasottakból mégis kellemesen hátborzongató kalandokat lehetne kikerekíteni. Sőt, kvízkérdések csemegézésére is kiválóan alkalmas. Éppen ezért nem fogom Cromwel kezébe adni.)

Jószöveg Műhely Kiadó (2000)
Ára: 998 Ft

Legyen tied az első hozzászólás!


belépés jelentkezz be    

Back to top button