Garfield pompás kifogásai

Címkék

Kedves szerepjátékos társaim!
Arra kérlek benneteket, ne utáljatok azért, mert néha olyan könyvekről írok, amik nem tartoznak szorosan (de még lazán sem) a szerepjátékhoz. Nem bosszantani akarlak benneteket, egyszerűen úgy érzem, ezekről a könyvekről is tudnotok kell. Soha nem várom el, hogy el is olvassátok azokat a könyveket, amiket ajánlok, de ha már csak egy valaki kedvet kap az én ajánlóm alapján egy regény elolvasásához, és ráadásul még tetszik is neki, amit olvas, már nem éltem hiába. Igaz, egyébként sem. )

Szóval, rövid, ám annál fontosabb bevezetőm után jöjjön a fő téma: Garfield. Aki nem szereti ezt a narancssárga, szőrös, dagadt, lusta és rendkívül fárasztóan szellemes macskát, jobb, ha itt érzékeny búcsút vesz tőlem, ugyanis a következő néhány száz karakterben róla fogok &#8220ömlengeni&#8221.
Mert én rettentően szeretem. Sőt, a barátaim közül is sokan szeretik. Persze Cromwel is. És rajtunk kívül még rengetegen, ugyanis azon kívül, hogy a róla szóló mindenféle írásos anyag óriási példányszámokban kel el világszerte, már saját vidámparkja is van &#8211 amihez Miki egérnek 70 év kellett!

Hogy mi lehet a siker titka? Többek szerint az, hogy mindent megtestesít, amitől a szülők tiltják a gyerekeket, és hát ugye minden izgalmas, amire a felnőttek, pláne a szülők azt mondják: rossz. De az is lehet, hogy egyszerűen &#8211 a többi macskafigurával ellentétben &#8211 nagyszerűen megragadja és visszaadja a &#8220cicaság&#8221 lényegét. Azt, hogy a macskát soha nem sikerült tökéletesen háziasítani. Mert ugyebár egyszer bújnak, dörgölőznek, dorombolnak, szinte mozdulni sem tudunk tőlük, máskor ránk se hederítenek, csak éppen megtűrnek bennünket. De hát éppen ezért szeretjük (már akik szeretik) őket, nem?
Jim Davis, Garfield első számú szülőatyja szerint: &#8220Az emberek azért szeretik Garfieldot, mert kimondja és megteszi helyettük azt, amit ők is szeretnének, de nem mernek. Úgy érezzük, Garfield mi vagyunk. Feloldja minden bűntudatunkat. Olyan világban élünk, ahol mindenért bűntudatot kell éreznünk, még egy szem sült krumpliért is. Garfieldot olvasva felbátorodunk, és akár egy egész tállal magunkba tömünk. Még egy kis ketchupba is beletunkoljuk. Hogy Garfield falánk? Végre valaki védelmébe veszi a hasukat szerető embereket. Bűntudat legyőzve! Ily módon komoly közszolgálati szerepe van. De még mennyire!&#8221

Garfield egyébként 1978. június 19-én találkozott először az olvasókkal (persze Amerikában), ezért ezt a napot tekintjük a születésnapjának. Akkor még egészen máshogy nézett ki, ám egója, étvágya és lustasága már felülmúlhatatlan volt. Hát még rosszindulata, kíméletlen beszólásai és &#8220kegyetlen&#8221, vagy inkább meglehetősen fanyar humora.
Ennyit általánosságban róla, és most lássuk, mi mindenre tud nekünk pompás kifogásokat mondani egy &#8220sztármacska&#8221.
1. Miért nincs kész a leckém?
2. Miért nem érek be időben?
3. Miért hiányoztam?
4. Miért nem randizhatok veled?
5. Miért van itt ekkora disznóól?
6. Miért nem fogok megenni valamit?
7. Miért lógok egyfolytában a készüléken? (vagyis a telefonon)
8. Miért van szükségem több zsebpénzre?
9. Miért nem megy a játék? (mármint a baseball és a kosárlabda)
10. Miért nem tudom, bírom vagy nem fogom megtenni ezt vagy azt?

Ha csak egyetlen olyan kérdést találtatok, melyekkel titeket is zaklatnak néhanap, nyugodtan nézzetek utána, hogy a kifogások világbajnoka mit javasol. Csak nehogy túl komolyan vegyétek.)

Szukits Könyvkiadó, 2001
Ára: 1090 Ft

Utolsó hozzászólások   [Ugrás a fórumhoz]

    Hamlet

    2002-05-29 10:34:48

    Kirááály!

     

    Én kölyökkorom óta imádom ezt a pufi, cinikus maccsot!

    Végre egy képregény (könyv, poszter, bögre, türüköző, stb.) ahol a kutyák és az egerek szívnak!!! :Ordog: :)



    Drone

    2002-05-29 12:19:44

    Hamlet: és ne feledkezz meg az emberekről sem! :)



    Jester

    2002-06-05 07:32:25

    Garfield Rulez! :)




belépés jelentkezz be    

Back to top button