Szuperhősök (B.Vallejo és J. Bell hősi látomásai)

Címkék

A 2002. május 10-ei Metro újságban azt olvastam, hogy az új hollywoodi kasszasiker, a Pókember jó eséllyel lehet hibarekorder. Az eddigi bemutatók alkalmával a rajongók 77 komoly képi hibát fedeztek fel, ami viszont kevés ahhoz, hogy a kilencediknél előkelőbb helyezést érjen el a hiba toplistán.
Az első helyen a Mátrix (146 képi bakival), a másodikon a Titanic (135 képi bakival), a harmadikon pedig A gyűrűk ura I. (113 képi bakival) áll. Persze a Pókember helyezése még sokat javulhat, hiszen nagyon sokan fognak elzarándokolni a mozikba.

Az infót egyrészt azért írtam ezt le, mert érdekesnek, a ti figyelmetekre is érdemesnek találtam, másrészt, hogy bevezessen mondandómat a Szuperhősökről. A kötet ugyanis már hosszú hónapok óta terpeszkedik a könyvespolcon, de még nem találtam kellő alkalmat arra, hogy a róla formált véleményemet megosszam veletek. Pedig van, mégpedig nem is akármilyen.
A kötet meghatározó gyűjtemény a művészpáros képregény-szuperhőseiről. Mindketten szívesen kalandoznak a festészet különböző területeire, de &#8211 saját elmondásuk szerint &#8211 a képregényhősök ábrázolása különösen közel áll egyéniségükhöz. A figurák hiányos vagy extrém öltözete miatt ugyanis kiélhetik az emberi test formáihoz fűződő különleges vonzalmukat.
A gyűjteményben szereplő legtöbb kép cserekártyákra készült, bár akad közöttük néhány könyv- és képregény-borító is. Először Julie kapott megrendelést négy sorozat próbafestmény elkészítésére, aztán rövidesen csatlakozott hozzá Boris is.

A képek ritkán mutatnak be történetet, sokkal inkább az adott szereplő jellemvonásait tükrözik. A könyv lapjain nem kisebb &#8220személyiségek&#8221 mutogatják magukat, mint Pókember, Póknő, Dr. Polip, Mészárló, Bíborpók, Méreg, Adam Warlock, Ezüstszörföző, Fekete Macska, Pszi Lord, Harcigép, Mennydörgés, Fenegyerek, Fekete Özvegy, Dr. Különös, Dr. Végzet, Villám, Amerika Kapitány, Vöröskoponya, Hulk, Quicksilver, X-Professzor, Kolosszus, Küklopsz, Arkangyal, Wolverine, Árnyékmacska, Szörny, Jégember, Fehér Királynő, Vihar, Magneto, Mystique.
Természetesen nem soroltam fel mindenkit, hiszen akkor csak nevekből állna az írás, csupán azokat emeltem ki, akikről valószínűleg a legtöbben már hallottatok.

A képek nézegetése aránylag hosszú időt vesz igénybe, főleg, ha valaki elolvassa a hozzájuk kapcsolódó szövegeket is, amelyekből némi információmorzsa csipegethető össze a művekről, illetve a figurákról. Így azok is kicsit bennfentesnek érezhetik magukat, akik nem igazán ismerik az eredeti képregényeket.
Kérjük kedves utasainkat, szálljanak be, mert a fantáziautazás hamarosan megkezdődik! Figyelem! A harsány színekben pompázó, időnként ijesztő, máskor pedig különleges érzelmi töltést sugárzó képek nézegetése csak saját felelősségre ajánlott! De úgy is mondhatnám: Vigyázz, kész, káprázat!

Totem Plusz Könyvkiadó, 2001
Ára: 5980 Ft

Utolsó hozzászólások   [Ugrás a fórumhoz]

    Vendég BirGer

    2002-05-31 11:42:51

    Hehe, le akartam gorombitani a neveket, de mar megtettek elottem :) (Az alacsony ertek azer van mer a cikk iroja sem vette a faradtsagot a normalis nevekhez) Jahh szerintem az x-ember viszi a palmat!



    Vendég BirGer

    2002-05-31 11:43:15

    Ahh... csak elb.-tam az ertekelest!!!!!!!!!!!!!



    Arky

    2002-06-03 11:26:47

    Halio!

    Nem akarok hülyeséget mondani,de ugy tudom (szerintem jól), hogy van X-EMBER (X-MAN)

    na pá



    Vendég OBriaen

    2002-06-04 13:10:21

    Én se akarok hülyeséget mondani, de az X-MEN (vagyis többes szám, ami egy szuperhős-csoportnál asszem érthető). Amúgy meg a képek szerintem KIIIIIRÁÁÁÁÁLYAK!!!!! Bár Farkas... oppardon ROZSOMÁK szőre túl hosszú (igaz a manus néha inkább állat, mint ember, de ez a külső már kész röhej...)



    Vendég OBriaen

    2002-06-04 13:17:53

    Ja, és a csajok inkább '80-as évekbeli rockcsajokra emlékeztetnek (Lita Ford, istenem...) Ami még nagyon -füttyjel- a csőrömet, hogy szegény Silver Surfert mért nem lehetett legalább Ezüst Szörfösnek fordítani ha az Ezüst Utazó nem kóstált nekik (szegény Dr. Octopusról már nem is beszélve)... Ja az értékelés: /ld. fent/




belépés jelentkezz be    

Back to top button