A Vértesvérek a Mónika showban

Címkék

Ki ne hallott volna már az Indiana Jones és a múmia átka című szuperprodukcióról? (Ja, hogy nem sok mindenki? Na, majd ezután… ;) ) Az említett hírhedt, nagyon-`low budget` alkotást a Vértestvérek Fiatal Független Filmtársulat vitte filmre, és annyira jóra sikeredett, hogy a Mónika show is felfigyelt rá. Így meghívta egy kellemes beszélgetésre a négytagú filmtársulat két sztárját.

A film készítéséről röviden annyit, hogy három nap alatt (amelyből egy nap az utazással telt el) készült el. Szinte forgatókönyv nélkül (kockás papírral), 3000 Ft költségvetésből (pacalkonzerv, babkonzerv, csoki, puding, bor, stb…) és két tekercs WC-papírból teremtette meg a négy ifjú titán ezt a kolosszális alkotást, ami már önmagában figyelemre méltó! A folyamatos akadályok ellenére (öreg néni nem szerette, ha a wc papírba tekert múmia a kisunokája előtt rohangál; biciklis- múmiás üldözéses jelenet véletlenüli letörlése, stb…) sikerült megvalósítani minden idők leg-`low-budget`-ebb filmjét.

A történet dióhéjban annyi, hogy egy paraszt véletlenül levizeli II. Ramszesz fáraó sírját, aki ettől életre kel, és nyomban brutálisan legyilkolja az arra járó két híres betyárt: a jó Rúzsa Sándort, és hű segítőjét, Víg Miskát. Ezután egy évszázaddal később Indiana Jones elindul, hogy bosszút álljon az ükapja, Rúzsa Sándor gyilkosán (ugye minden híres ember magyar származású).

Szóval ez az a kolosszális filmtörténeti alkotás az, amit a Vértestvérek a Mónika show keretében először bemutathatott a televízióban. Igaz a showban voltak vitapartnerek és más vendégek is, de ők a lényeg szempontjából nem különösebben fontosak, kivéve a Hasfelmetszők maszkmesterét, mert az `erőszakos` filmeken kívül másról nem voltak hajlandóak beszélni (ja, de: a kung-furól és az úszásról). Személyes magánvélemény: aki nem néz horrort, az minek beszél róla? Na mindegy… Terelésnek, és vitaalapnak tökéletesen megfelel, ha abból indítunk, hogy `erőszakos film = = horrorfilm`, mert utána már csak arról kell beszélni, hogy a 4 éves gyerekem nézhet-e `erőszakos` filmet, és lelkisérültek-e azok, akik `erőszakos` filmeket néznek. Az lényegtelen, hogy többször is elhangzik, hogy a horror egy nagyon tág műfaj, és léteznek vérnélküli, csupán a félelemkeltésre, és az ismeretlentől való ősi ösztönszerű rettegésre koncentráló horrorfilmek is, ha a vitapartner szegényes fogalomtárában az erőszak és a horror egymás szinonimái. (Ezen az alapon a TV Híradók a legkeményebb horrorfilmek.) Sajnos ezen nem lehet segíteni. Ha valaki nagyon nem akar megismerni valamit, de vitázni azért van kedve róla, ám tegye…

De aki viszont egy megafélelmetes horrorattrakcióra kíváncsi ;) , addig is nézegesse a Vértestvérek Indiana Jones és a múmia átka című filmjének honlapját: http://mumia.fw.hu

Utolsó hozzászólások   [Ugrás a fórumhoz]

    Ghosty

    2003-02-07 12:45:00

    Marminthogy a minden-idok-leginkabb-lowbudget-filmje szoveg a vicc... :-)



    Vendég Anonymous

    2003-02-07 16:18:07

    Ghosty:

    Tudsz lowbudgetebb klasszisfilmet? :)



    Douwe_EgBerts

    2003-02-07 19:09:22

    nlevi:

     

    Huh, asszem "véletlenül" sikerült elkapnom ezt a műsort a minap, szóval már volt is....

     

    Amúgy jó kis műsor volt, leszámítva Mónikát:D



    Vendég Anonymous

    2003-02-14 12:57:37

    Nem tudom, nekem Mónika bejött.. :) Persze ízlések és pofonok..



    Vendég _Sonor_Maganor_Praedarmon (NPC/N

    2008-04-22 21:05:57

    Ez elég pihent.




belépés jelentkezz be    

Back to top button