Tikos Péter Shadowrunt rajzol

Címkék
Pár napja került az amerikai boltok polcaira az itthon is népszerű Shadowrun szerepjáték legújabb kiegészítője, mely – utalva egyfajta bestiárium mivoltára – a Running Wild névre hallgat. A pár éve megszűnt Fasa Corporation portfoliójából kisebb megállókkal végül a Catalyst Game Labs értő kezei közé került játék újra a régi pompájában tündököl, és már a kiadó fiókjában sorakoznak a következő kötetek is.
 
Mindezt onnan tudom, hogy ez év elejétől szabadúszó illusztrátorként jómagam is a Catalyst kötelékébe tartozom. A Running Wilddal együtt eddig négy kötet vizuális tartalmának kivitelezéséből vettem ki a részem. Ezek között fekete fehér és teljes egészében színes könyvek is találhatók, és minden jel arra mutat, hogy újabbak is követni fogják őket…
 
 
Teljes blogbejegyzés és a képek a kapcsolódó linken tekinthetők meg.
Gratulálunk! :) 
 
 

Utolsó hozzászólások   [Ugrás a fórumhoz]

    chomy

    2009-10-12 10:40:12

    Rhea:

    "hiszen sokak számára Tikos neve a magussal legalább annyira összekapcsolódik, mint WC-é vagy a jelentős íróké... "

     

    Hát ez maximálisan igaz. Csak ennek nem mindenki örül.

     

    "Visszatérve azonban a tárgyhoz.. Furcsállottam, hogy egészen sokan az erotikus tartalom okán kritizálták az alkotók - ami egyébként tudtommal még kicsit Boris Vallejo előttre nyúlóan kapcsolódik össze a fantasy művészettel."

     

    Vallejó is eléggé a határán egyensúlyoz annak, amit szerintem még _fantasy_ művészetnek lehet nevezni. De egyébként tévedsz, nem magával az erotikus tartalommal van a baj, hanem az öncélú, önismétlő, fantáziátlan és a tárgyhoz maximum érintőlegesen, belemagyarázva kapcsolódó illusztrációkkal.

     

    Ami Tikos Shadowrun-illusztrációira nem (feltétlen) vonatkozik, hiszen, ahogy az első kommentemben írtam is, valószínűleg ez a zsáner jobban fekszik neki.

     

    (Az teljesen más kérdés, hogy magát a stílusát és technikáját én sem kedvelem.)

     

    Boomen: te meg hallgass mondjuk Fekete Pákót. Gondolom tetszik a színvonal, hiszen - feltételezem - még sosem léptél fel élőben önálló zenés produkcióval, sztriptízzel egybekötve, szóval nincs sok alapod kritizálni a művész urat. :punny:



    Rhea

    2009-10-14 13:17:58

    Nem kötelező neki örülni - és szemmel láthatólag mást nem is várhat az ember olyan "művészetkedvelők"-től, akik ilyesmi kijelentésekkel képesek élni (anélkül, hogy magukat nevetnék ki...:sor:)

     

    "Vallejó is eléggé a határán egyensúlyoz annak, amit szerintem még _fantasy_ művészetnek lehet nevezni."

     

    (Ehhez hasonló kijelentéseket is csupán ezen az oldalon lehet olvasni... Talán jobb is, ha nem kommentálom - anélkül is elég szégyenteli.)

     

    Nem teljesen értem ugyan, hogy a te szótáradban hogyan értelmezik az "öncélúság" vagy a "fantáziátlan" szavakat - bár kétlem, hogy a definíciók helytállóak lehetnének, hiszen akkor nem elevenítenéd fel őket saját kommentjeidben. (Lehet persze, hogy ily magasan tornyosulsz az olvasóközönség és felém is intellektuális javaidban s minden szavaddal csupán a konzervatív és öncélú kritikát boncolgatod ironikus és cinikus fordulatokkal, ám nem hinném.) Másfelől pedig nem látom, hogy miért tartja mindenki oly elképzelhetetlennek, hogy a kiadó maga kér egy-egy művésztől egy-egy képet - s sokszor ezt nem a művész határozza meg. Arról nem is szólok mostmár, hogy a tisztelt urak talán kevésbé öncélú és fantáziátlan ponton is köthettek volna a művészbe, mint az erotika (hiszen noha mindannyian elzárkóztok attól, hogy prűdnek nevezzen titeket egy nő, hozzászólásaitok alapján rákérdezés nélkül nem én lettem volna az egyetlen aki rátok süti ennek bélyegét).

     

    A Fekete Pákós irodalmi magasságokba röpítő kommentet megint érdemtelen volna logikailag boncolgatni - nem ér annyit :D.



    Edorn

    2009-10-29 21:50:54

    Hát nem nagyon ismerem az sr-t, de ha régi kiadványok igényesek is voltak, az újak nem lehetnek azok, ha tikos is rajzolhat hozzájuk... :)



    AbeSapien

    2009-10-31 10:56:46

    http://href.hu/x/aei7

     

    http://href.hu/x/abxq



    AbeSapien

    2009-10-31 10:57:26http://tikosblog.blogspot.com/


belépés jelentkezz be    

Back to top button